RSS

DE KNPV

De Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging ( KNPV ) is een vereniging waarbij mensen zijn aan gesloten die honden africhten voor het certificaat Politiehond.

Certificaat DodgeHet certificaat is een zeer uitgebreid certificaat waar heel veel zaken in worden getoetst tijdens de keuring. Lang niet iedere hond kan dit certificaat zomaar halen. Heel veel honden vallen al af tijdens de trainingen doordat zij niet de nodige moed of fysieke eigenschappen bezitten wat echt wel benodigd is om te kunnen slagen voor dit certificaat.

Uiteraard ben ik ervan overtuigd dat heel veel honden vooral afvallen tijdens de trainingen door de onkundigheid van de geleiders. In deze sport komt het nog steeds voor dat er wel eens extreem word gestraft. Dit veelal door onkundigheid dit is eigenlijk wel jammer. Door het bestuur van de KNPV wordt hier wel tegen opgetreden.

Gezien ik voor mijn werk als Commandant Hondensectie van de vliegbasis Leeuwarden gemiddeld 5 honden per jaar aankoop. Kom ik dus regelmatig op keuringen maar ook trainingen en oefendagen van de KNPV om hier honden te selecteren welke ik wil aankopen.

Hier kom ik wel eens in gesprek met mensen die het dan afgeven op mijn geliefde ras de Duitse Herder. Volgens hen bestaan er geen goede Duitse Herders en is de kruising Mechelse Herder de hond. Ik doe dit meestal af dat er meer van dit soort honden ook niet de eindstreep halen. Daarnaast ben ik ben ervan overtuigd dat er genoeg Duitse Herders met stamboom zijn die gemakkelijk dit certificaat kunnen halen. Eveneens ben ik er me echt wel van bewust dat er ook honden van mijn geliefde ras dit zeer zeker niet aan kunnen.

Als geleider moet je ten allen tijde je verdiepen in de bloedvoering van de ouder dieren, om zodoende teleurstellingen te voorkomen.

Koen Steen met Dodge

.

In mijn verhaal kennel info gaf ik ook al aan dat ook mijn honden geschikt zijn voor de KNPV, dit is wel gemakkelijk gezegd maar dan moet je dit maar eens hard maken als fokker.

In 2005 had ik een jonge hond genaamd Dodge Kiridesja waar ik zelf mee bezig was in de VDH. Op de leeftijd van ± 9 maanden heb ik moeten besluiten dat ik deze moest wegdoen daar ik geen tijd meer had voor deze hond ( familie omstandigheden ).

Deze hond kon ik best wel kwijt voor behoorlijk veel geld naar het buitenland, maar gelukkig kreeg ik ook belangstelling van uit de KNPV. Mijn besluit was niet moeilijk, en besloot ik hem te verkopen aan Koen Steen welke hier serieus belangstelling in had.

Deze is met deze hond aan de gang gegaan en heeft inmiddels met hem het Certificaat KNPV politie hond 1 en 2 met hem behaald.

Door zijn deskundigheid heeft hij het certificaat PH 2 gehaald met 454 punten. Doordat deze hond door meerdere mensen gezien werd kwam er inderdaad meer belangstelling vanuit de KNPV voor honden uit mijn Fokkerij. Inmiddels heb ik uit mijn fokkerij meer honden welke inmiddels gecertificeerd zijn voor het certificaat PH 1. Daarnaast zijn er nog enkele in opleiding welke zich goed laten zien. Dus als fokker ben ik hier zeer zeker trots en tevreden over.