RSS

Jan Louwerens

Hierbij wil ik mij voorstellen om zodoende wat inzicht te geven welke betrekking heeft op onze kennel.

Jan Louwerens geboren te Den Helder in 1960IMG_8739
Alhier vanuit het ouderlijke huis in het bezit gekomen van mijn eerste Duitse Herders hond. In 1984 zijn mijn vrouw en ik lid geworden bij de kringgroep Den Helder. Alhier is mijn vrouw Patty in eerste instantie begonnen met de africhting en ben ik begonnen als pakwerker. Gezien mijn interesse hierin lag en ik er behoorlijk fanatiek in werd, heb ik me op de ouderwetse manier weten op te werken naar een hoger niveau.

Als eerst Kringgroep Pakwerker, hierna C pakwerker vervolgens B pakwerker daarna A pakwerker en na 2 jaar als A pakwerker ben ik opgegaan voor Allround pakwerker, ook hier mocht ik voor slagen en dit in het jaar 1993.

In dit zelfde jaar stond ik op het NIAK waar toen nog ruim 70 honden aan mee deden, welke ik allemaal heb afgewerkt in 2 ½ dag. In het jaar 2000 ben ik gestopt als Allroundpakwerker, hierna ben ik wedstrijd pakwerker gebleven tot 2005 op dit moment ben ik kringgroep pakwerker en sta ik nog af en toe in het pak. Daarnaast help ik onervaren mensen met hun hond en geef ik tips aan mijn pakwerkers op de club.

Ik durf dus ook wel te stellen dat ik de nodige ervaring op dit gebied heb. Daarnaast heb ik ook verschillende pakwerkers cursussen gegeven in den Lande, hierdoor kwam ik heel veel in aanraking met verschillende type honden en werd ik daar ook behoorlijk selectief in qua gebruikswaarde. Daarnaast heb ik verschillende honden afgericht tot het hoogste niveau, toentertijd heb ik gekozen voor het hoogste niveau van Pakwerk i.p.v. het hoogste niveau van mijn hond: Narobi from Jamaica’s Home.

Echter heb ik toch wel de nodige wedstrijden gelopen met deze hond en hier dus ook wel de nodige ervaringen opgedaan als africhter. Daarnaast heb ik nog verschillende honden afgericht naar het hoogste certificaat VH 3. Gezien ik voor mijn werk als militair veel naar het buitenland ging is de wedstrijdsport voor mij niet echt meer haalbaar.

Op dit moment heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt en ben ik Commandant Hondensectie op de Vliegbasis Leeuwarden geweest van 2003 t/m 2011. Alhier was ik belast met alles wat te maken heeft met politiehonden. Inmiddels ben ik keurmeester bij de Koninklijke Luchtmacht (KLU ) en keur ik regelmatig certificaatkeuringen voor onze diensthonden. Vanaf 2011 werk ik als coordinator Hondenteams bij de organisatie DBBO.

De VDH is op het moment voor mij een vorm van ontspanning en niet meer zo zeer de doelstelling om te presteren op wedstrijd niveau. Op dit moment ben ik bezig met 2 honden namelijk Nash van de Hildernisse waar ik inmiddels alle certificaten op heb.  Daarnaast heb ik een jonge reu terug gekocht uit mijn eigen fok namelijk Liroy kiridesja waar ik druk mee bezig ben.