RSS

Fokkerij

In mijn fokkerij heb ik altijd honden gebruikt welke ik altijd heb zien werken, dit heeft vooral betrekking op de dekreuen welke wij gebruikt hebben. Deze zijn te zien in de rubriek Nesten (zie in overzicht nesten). De dekreuen zijn zeer zorgvuldig uitgezocht, met ten alle tijden raadpleging van de VDH keurboeken. Al deze reuen heb ik zien werken of heb ik zelf als pakwerker op de mouw gehad. Maar ook vaak hun ouders broers zusters etc. Om zodoende toeval treffers uit te sluiten.
Al deze reuen waren keuringwaardig en brachten iets mee dit ten gunste van de fokkerij.
Ook heb ik gezamenlijk met J.Beverdam op zijn Kennelnaam : van Mooi Twente Land een aantal nesten gefokt. (zie in overzicht dekreuen) Deze kennel naam stond meer bekend op het gebied van het fokken van honden met de nadruk op het kynologisch vlak. Echter de honden welke wij gezamenlijk hebben gefokt waren honden zuiver geselecteerd op de werklijn, belastbaarheid en driften.
Sinds 2001 fok ik dus duitse herder onder mijn eigen kennelnaam “Kiridesja” deze honden zijn alleen maar honden uit bewezen werklijnen. Voor actuele nesten verwijs ik u naar de rubriek Nesten, hierin staan de nesten waarvan eventuele pups te koop komen of verwacht worden. Achter het nest letter staat dan: datum verwacht…….

Waxlerstand_400