RSS

Patty Louwerens

Hierbij wil ik mij voorstellen om zodoende wat inzicht te geven welke betrekking heeft op onze kennel.

 

Patty Louwerens geboren te Amsterdam in 1963

Varscha_edited

Ik ben in aanraking gekomen met de Duitse herder via mijn man, hij had er al één van huis uit. Wij hadden zelf thuis kleine hondjes, dus toen ik omgang kreeg met Jan moest ik wel even wennen aan dit formaat hond. Ik heb mijn eerste hond gekregen voor mijn verjaardag, ik wist van niets en ben toen een keer met Jan zijn zwager mee geweest om te kijken bij een nest puppy’s en was al snel verkocht. Ik kreeg toen een mooi pup genaamd Jarrow van de Hulsthorster Hoeve, hier ben ik mee begonnen op de club in Den Helder.

Met deze hond heb ik veel plezier gehad, hij was voor mij een echt maatje overal waar ik was was hij ook. Later voor de kinderen was hij een echte vriend, van tassen dragen tot knuffelhond, ze konden alles met hem doen. Voor de africhting was hij te lief, maar dat vond ik niet erg. Hij is bijna 13 jaar geworden.

Daarna heb ik samen met Hans Beverdam een mooie Kynologische hond aan gehouden van een nest welke hij had gefokt. Deze teef Varscha van Mooi Twente Land heb ik afgericht tot VH1. Met moeite gelukt, want het was vanaf pup af aan een moeilijke eter, en ga dan maar eens speuren met zo’n hond!
Maar ja ik heb het geklaard, vele weken elke dag speuren en toen examen gedaan en met 74 punten van het veld af komen, ik was erg blij. Daarna hebben wij ook nog enkele malen de hond uitgebracht op clubmatches. Ze is nu al een tijdje bij Hans en heeft het daar erg naar haar zin.

 

 

 

 

 

Doran Jumelage verstek A

 

 

 

Daarna heb ik nog 2 honden gehad maar dat waren niet de honden die ik zocht. Ik ben gestopt met trainen en ben in het bestuur van Kringgroep Frisiana gekomen. Maar het bloed gaat waar het niet kruipen kan en het begon weer te kriebelen. Ik ben na 3 jaar gestopt met mijn bestuurlijke functie en heb op het moment een zwarte Duitse herder uit Belgie uit een africhting lijn. Niet mijn kleur want dat is zwart/bruin maar na vele kynologische honden wou ik een hond met meer pit, en die heb ik nu gevonden in Doran.

Met deze hond heb ik alles gehaald wat er te behalen valt en het was niet makkelijk maar toch geslaagd . We hebben ook wat wedstrijden gedraaid en Doran heeft al wat teven gedekt en is tevens ook al opa, zijn nakomelingen laten zich goed zien en hebben allemaal de pit die hij ook heeft.